A képek megtekinthetőek nagy méretben a Galéria oldalon.

 

A tervek oldal egyenlőre csak egy lehetőség, amit majd később átlehet alakítani szükség szerint.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne tervünk, van de ezek legtöbb esetben máshol már szerepelnek. Az is előfordul, hogy már megvalósult.

Egyet azért részletezek most itt. Rengeteg problémát okoznak a szemetelők, az illegális szemét lerakók a tanya környékén. Az egyik fő problémánk még ma is a korábban idehordott szemét, sitt eltakarítása. Szinte most is napi esemény, hogy szemetelőkkel futunk össze a környéken. Találkozni sittel, kommunális hulladékkal, szerves lomokkal, sajnos még veszélyes hulladékkal is.

Nagyon sokat gondolkodtam mit tehetnék ennek visszaszorításában: Kamerázás, feljelentések, plakátok, megszégyenítések, vérdíjjak. Elmélkedtem, ennek az egésznek a kialakulásáról, hagyományáról. Ezt a szemetelést és sok minden rossz szokást részben az elmúlt rendszer tanította, részben örököltük szülőktől, nagyszülőktől, hagyományként is visszük tovább, mélyen belénk ivódott, a lustaság a csóróság a spórolás táplálja.

Ha, komolyan fel akarom venni ezzel a harcot, elég sok energiát, ha hatékony akarok lenni, pénzt is felemészt. Valószínű helyileg valamelyest enyhíthetek a problémán, de igazi átütő sikert elérni így lehetetlen. Valószínűleg csak a közvetlen környezetemet osztom meg, elég erősen. Szerzek barátokat és főleg ellenségeket.

A szemetelés nem csak az én problémám, az egész Magyarország a Magyarság problémája, ezen keresztül az Emberiség a Föld problémája is. Ezért ennek vissza szorítása közös érdek.

Egyik nap eszembe jutott miért ne hozzánk létre erre egy alapítványt vagy egy non profit Kft-t. így kiterjesztenénk a harcot nagyobb területre. Nem csak fizikailag nagyobb területre, hanem szemetelésen kívüli más rossz beidegződésen alapuló egyéb cselekedetek vissza szorítására. Például akár az elhanyagolt környezetünk szebbé tétele, fa tolvajlások visszaszorítása, környezet tudatosság kialakítása, vagy esetleg a közlekedésben kialakult rossz szokások visszaszorítása, esetleg az alkalom szülte tolvajlás megakadályozására.

Az alapítvány, hívjuk most így, fő tevékenysége a szemetelés visszaszorítása. Ez nem szemét szedést jelent. Hanem harcot különböző eszközökkel a cselekvés megakadályozására. A hosszú távú cél hogy, előbb utóbb az emberekben fel se merüljön a szeméttől, a felesleges tárgyaktól ilyen módon szabaduljon meg. Kialakuljon az emberekben egy ilyen szempontból is egészséges belső értékrend.

Eszközök: Előadások, kampányok,

Újdonságok:

Nagyné Pálinkás Szilvia támogatást nyert. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által 2015-ben kiírt, az EMVA Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által finanszírozott Fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó pályázaton. Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege:   11 359 440 FT (€40 000) Részletek: Itt

Elkezdtünk laskagombát termeszteni. Kipróbálunk néhány lehetséges beszállítót, teszteljük a termést minőségét, mennyiségét. Próbálkozunk beállítani a termesztő helység klímáját. Részletek: Itt

 

Fejlesztések a Tanyán. Mobilház telepítése, víz, villany, hálózat fejlesztése, Internet, biztonsági kamera , riasztórendszer telepítése. Részletek: Itt

 

Akciók: Támogass minket! Minden nettó tízezer Forint támogatás után 1% kedvezmény adunk az Újvilág tanya termékei árából. Részletek: Itt

Telefonszám: +36-30 242 8388

Telefonszám:

Társoldalak:    gombatanya.hu

tanyazoo.hu     jacint.fw.hu

Ajánlott oldal:  maxdat.eu

Újvilág tanya

2243 Kóka

Újvilág tanya 1

Újvilág utca végén

Térkép

GPS: 47° 29.483', 19° 33.439'

Elérhetőségeink: