A képek megtekinthetőek nagy méretben a Galéria oldalon.

 

Befejeztük a gombászást, ez az oldal már csak emlék!

 

 

Csiperkegombát is elkezdtünk termeszteni, szeretnénk egy külön helyiséget kialakítani neki. (2017.07.22)

További tervek a stabilitás érdekében: Fólia sátort szeretnénk, friss zöldségfélékkel megjelenni a piacon.

Már több mint száz zsákon termesztünk gombát. Megjelentünk a piacon, fejlesztettünk gombás web lapot. Igyekszünk fel futtatni a termelést és az eladást.

Lejött az első laska terméshullám 20 zsákról, megjelentünk a piacon is 500g és 800g-os csomagolt kiszereléssel 450 illetve 700 Forint valamint kérésre kimérünk is 1kg 800 Forint bevezető áron.

Terv szerint fél kiló csomagolt laskagomba gomba 450-500 Ft-ba kerülne 1kg  csomagolt laskagomba 800-900 Forint végfelhasználói áron szeretnénk értékesíteni.

 Keresünk laskagomba nagybani felvásárlót!

Gondolkodunk laskagomba termőzsák előállításán, értékesítésén is. 

Elgondolkodtunk Shiitake gomba termesztésén is, jó lenne hagyományos rönkös termesztésbe fogni, prémium gombát előállítani úgy mint Shitake és Laskagombát is, kizárólag kiskereskedelmi, piacos értékesítésre gondoltunk.

Csiperkegomba is szerepelne a kínálatunkban, de csak ezt inkább színesítés képpel, félkész termékként forgalmaznánk.

Komolyabban, úgy néz ki, gombát, laskagombát fogunk termeszteni.

2014 áprilisában eladtuk az első termékeinket a sülysápi piacon. Retekmixnek hívtuk mivel egy csomóban kb. 12-14db mely négyféle retekből állítottuk össze, jégcsap retek, Francia retek, fehér retek (kerek), piros hónapos retek. 25-30 csomagunk volt 2-3 óra alatt adtuk el, 100Ft/csomag áron. Ami jónak mondható, mások 50Ft-ért adtak egy csomagot. Persze a bevétel többszörösét költöttük el a piacon, és valójában ez még nem teljesen Újvilág tanya termék, mivel a magdolnai kertünk fóliasátrába termeltük. De, elindultunk egy új úton.

Ősszel néhány Brahma csirkét is eladtunk az első és a második generációból. Persze ez eddig messzemenőkig nem gazdaságos, de mégis az első lépesekhez tartozik.

Lett nyulunk (Német Óriás tarka), fürjünk (Japán gazdasági fürj) bízom benne, hogy ezen állatok tartásából (is) profitálhatunk majd.

Újdonságok:

Nagyné Pálinkás Szilvia támogatást nyert. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által 2015-ben kiírt, az EMVA Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által finanszírozott Fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó pályázaton. Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatás összege:   11 359 440 FT (€40 000) Részletek: Itt

Elkezdtünk laskagombát termeszteni. Kipróbálunk néhány lehetséges beszállítót, teszteljük a termést minőségét, mennyiségét. Próbálkozunk beállítani a termesztő helység klímáját. Részletek: Itt

 

Fejlesztések a Tanyán. Mobilház telepítése, víz, villany, hálózat fejlesztése, Internet, biztonsági kamera , riasztórendszer telepítése. Részletek: Itt

 

Akciók: Támogass minket! Minden nettó tízezer Forint támogatás után 1% kedvezmény adunk az Újvilág tanya termékei árából. Részletek: Itt

Telefonszám: +36-30 242 8388

Telefonszám:

Társoldalak:    gombatanya.hu tanyazoo.hu    jacint.fw.hu

Ajánlott oldal: maxdat.eu

Újvilág tanya

2243 Kóka

Újvilág tanya 1

Újvilág utca végén

Térkép

GPS: 47° 29.483', 19° 33.439'

Elérhetőségeink: